NOAM בית לאירועי בוטיק - אי צף - NOAM

מתכון לקינוח אי צף ברוטב וניל

אני לא בן אדם של מתוקים, אבל אם יש קינוח אחד שמנפץ את כל הכללים אז זה בהחלט המתוק שהכי עושה לי את זה !

כשהייתי ילדה מאוד קטנה, אבל כנראה מספיק גדולה בכדי לזכור – שכנתי, רבקה, היתה מכינה ״חלב ציפורים״ שלמרות השנים שחלפו הותיר בי טעם בלתי נשכח. כשטעמתי בפעם הראשונה ״אי צף״ במסעדה בפריז, הרגשתי שחזרתי הביתה…

שלכם, נועה דניס, שפית פרטית

מרכיבים במתכון
1
דקות עבודה
1

גם למי שלא מומחה בבישול

נועה דניס, קייטרינג חלבי
אי צף וניל - נועה דניס שפית פרטית, NOAM
נועה דניס - אי צף וניל, קינוח

מרכיבים

מצרכים לקרם אנגלז

500 מ״ל חלב

4 ביצים L מופרדות לחלמונים וחלבונים

100 גרם סוכר

1 מקל וניל

להגשה: 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

מחממים את החלב ואת מקל הווניל (חצוי ומגורד) בסיר לסף רתיחה.

בעזרת מטרפה מערבבים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים פנימה בזרם דק את החלב תוך כדי טריפה, ומחזירים את התערובת לסיר.

ממשיכים לחמם על אש קטנה ומסמיכים תוך ערבוב עם כף מעץ עד לטמפרטורה של 83 מעלות (או עד  שהתערובת מסמיכה מעט).

מעבירים את הקרם במסננת, מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

לאי צף....

במיקסר מקציפים את החלבונים למרקם יציב.

במחבת מחממים 2 כוסות חלב לסף רתיחה ומנמיכים את האש לחום קבוע.

בעזרת שתי כפות יוצרים ״איים״ מקצף החלבונים ומניחים אותם על החלב החם.

אחרי 2 דקות הופכים את ה״איים״, נותנים להם להתבשל עוד כדקה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת גדולה.

להגשה...

יוצקים קרם אנגלז לכלי הגשה אישיים, מניחים מעל כל מנה 2 ״איים״ .

קולים את השקדים הפרוסים במחבת קטנה ומפזרים מעט מעל כל מנה.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support